Nem megy bele Buffett az újabb millió dolláros fogadásba

2017. október 12. 09:25    
nyomtatás
 
A 87 éves Warren Buffett nem egyezett bele a Mark Yuskóval való fogadásba, mivel szerinte már túl öreg. Arról fogadtak volna, hogy egy választott hedge fund kosarat felülteljesít majd az S&P 500 10 év alatt, miután pár hónapja Buffett megnyert egy hasonló fogadást Ted Seidesszel.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Yusko kihívását e-mailben utasította vissza az "omahai orákulum". Azt írja benne, hogy a Protegével (vagyis az alappal, amit Seides kezelt) való fogadás már bizonyította, amit el akart érni, vagyis a professzionális vagyonkezelés felülvizsgálatát. Hozzáteszi: mire a fogadás letelne, már 97 éves lenne, szerinte ez már nem lesz a legjobb idő arra, hogy az eredményeket kommentálja. Továbbra is úgy gondolja viszont, hogy az S&P 500 jobban fog teljesíteni, mint a legtöbb hedge fund, miután levonták az ügyfeleiktől a vagyonkezelés költségeit.

Buffett múlt héten még azt mondta, hogy szívesen fogadna bárkivel, aki a vagyonának egy "jelentős részét" feltenné a fogadásra. Kihívását akkor Twitteren fogadta el Mark Yusko, aki egy 1,8 milliárd dolláros alapot kezel. Erről itt írtunk:
2017.10.04 08:37 Újabb kihívója akadt Buffettnek: egymillió dollár a tét

Yuskót meglepte Buffett válasza, ő úgy gondolta, hogy "jó eséllyel" belemegy majd a fogadásba, múlt héten még telefonon is beszélt vele.

Csalódott vagyok, mert az ő részvétele a nyilvános érdeklődést fenntartotta volna ezzel a nagyon fontos kérdéssel kapcsolatosan
- mondta a hedge fundos. A fontos kérdés az aktív és passzív vagyonkezelésről való párbeszéd.

Yusko egy kicsit módosította a fogadás feltételeit és így próbálkozik újra, de azt mondta, hogy "nincsenek nagy reményei."

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Tematikus cikk

Villámgyorsan megszárad a kéz: felejtsd el a sort a mosdóban (x)

Több mint 1000 vendég törölheti szárazra kezeit pillanatok alatt. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium