Előfizetői tartalom

Összeállt a lista az alapokról, amelyekkel a legtöbbet lehetett keresni tavaly

Portfolio
A Morningstar adatai szerint a BlackRock, az Odey és a Lyxor alapjai voltak a legrosszabbul teljesítő alapok tavaly, míg az aranyba fektető Multipartner Konwave vagy a JP Morgan természetes erőforrásokba fektető alapja a legjobbak között szerepelt. A legjobb három alap 80-90%-ot is hozott a befektetőknek egy év alatt - írja a Financial Times.

Tavaly a világ legrosszabbul teljesítő alapjának címét a BlackRock egyik alapja érdemelte ki, amely közel 44%-os árfolyamveszteséget szenvedett el 2016-ban. Az alap elsősorban angol fontban fektet be azzal a céllal, hogy csökkentse a befektetők devizakockázatát, de tavaly a Brexitről szóló népszavazás eredménye - főként a font gyengülése miatt - az alap teljesítményének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés