Előfizetői tartalom

Öt ábra arról, kire bízzuk szívesen a pénzünket

Portfolio
Négy év alatt jelentősen átrendeződött a befektetési alapok piaca, a pénzpiaci alapok és most már a kötvényalapok is folyamatosan adják át a helyüket az abszolút hozamú és vegyes alapoknak. Van persze a piacnak egy olyan aspektusa is, ami nem nagyon változik: a 10 legnagyobb alapkezelő folyamatosan növeli a teljes vagyonon belüli piaci részesedését, tavaly ezeknél az intézményeknél volt a befektetett összvagyon több mint 92%-a, emellett egyre nagyobb teret nyernek a banki háttérrel nem rendelkező alapkezelők is. Alábbi cikkünkben öt érdekes ábrán mutatjuk be, hogy kikre bízzák legszívesebben a magyarok a pénzüket.

Cikkünkben kezelt vagyon alatt mindvégig a befektetési alapkezelők által kezelt befektetési alapok nettó eszközértékét értjük!Ezek a legnépszerűbb alapkezelőkAz MNB Aranykönyve szerint magasan verte tavaly az alapkezelői mezőnyt az OTP az 1300 milliárd forintot meghaladó kezelt vagyonával. Az első három helyen 2013-hoz képest nem történt változás, ismét az Erste és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés