Előfizetői tartalom

Ráugrottak a spekulánsok a görög eszközökre

Portfolio
A külföldi nagybefektetők már a baloldali görög politikus, Alexis Tsipras gazdasági tanácsadó testületével folytatnak tanácskozást, aki a közvélemény kutatások jelenlegi állása szerint akár már a januári választások eredményeként Görögország következő miniszterelnöke lehet. A görögök eurózónából való kilépésévek kapcsolatos kockázatok az utóbbi hetekben érezhetően felerősödtek, aminek hatására az állampapírpiacon jelentős hozamemelkedés bontakozott ki, azonban több külföldi hedge fund is vonzónak tartja már ezeket az instrumentumokat - írja a CNBC.

Az említett politikai vezető egyre inkább kiáll amellett, hogy a 2012-es görög mentőcsomag feltételeit módosítani kellene, emiatt pedig a befektetőkben felerősödtek az aggodalmak, hogy az ország esetlegesen távozik az euróövezetből. A kilépéssel kapcsolatos félelmek komoly nyomot hagytak a görög állampapírpiacon is, a 3 éves kötvények hozama a héten egészen 15 százalékig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés