Előfizetői tartalom

Bónusz certifikátok, oldalazó piacokra

Portfolio
A dinamikusan fejlődő hazai certifikát piacon az elmúlt években új típusú termékek jelentek meg, az úgy nevezett bónusz certifikátok. Ezeknél a papíroknál a hagyományos certikkel ellentétben nem a veszteség van korlátozva, hanem éppen a maximálisan elérhető nyereség. Ezért viszont a papír kibocsátója egy előre meghatározott garantált kifizetéssel kárpótolja a befektetőt, kivéve, ha a mögöttes eszköz árfolyama egy bizonyos szint alá süllyed (ami rendszerint igen alacsonyan van meghatározva). Itthon jelenleg az OTP árfolyamára épülő bónusz certifikátok kaphatók, 10-15 százalékos bónusz szinttel.

A dinamikusan fejlődő hazai certifikát piacon az elmúlt években új típusú termékek jelentek meg, az úgy nevezett bónusz certifikátok. Ezen instrumentumok értéke a sima certifikátokhoz hasonlóan valamilyen mögöttes eszköz árfolyamának alakulásától függ. A hazai piacon kapható bónusz certifikátok mögöttes terméke például kivétel nélkül az OTP részvény. A bónusz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés