Előfizetői tartalom

Felkerült a bukta az étlapra - 10 százalékot vesztettek a nyugdíjalapok egyetlen hónap alatt

Portfolio
Átlagosan több mint 10 százalékot buktak júniusban a lengyel kötelező nyugdíjalapok, elsősorban a varsói tőzsde elmúlt hónapban tapasztalt mélyrepülésének következtében. Az alapok utoljára januárban éltek át ilyen rettenetes hónapot, mind a kezelt vagyon csökkenését, mind pedig a befektetéseken elszenvedett veszteségeket tekintve. Az alapok ennek ellenére továbbra is vásárolták a részvényeket, igaz, a mennyiség lényegesen szerényebb volt, mint a megelőző hónapokban. Az alapok korábban példásan magasnak tartott részvénykitettsége így lényegesen csökkent júniusban, ilyen kevés részvénybefektetés a szegmensben utoljára 2002 végén volt.

Ismét súlyos veszteségeket voltak kénytelen elkönyvelni a lengyel kötelező nyugdíjalapok (OPF) júniusban, a lengyel tőzsdeindex folytatódó mélyrepülésének következtében, a legfontosabb intézményi befektetők által kezelt vagyon összességében közel 4 milliárd zlotyval csökkent június során (utoljára a rosszemlékű januárban volt hasonló mértékű visszaesésre példa)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés