szerző

K&H: érdemes a beszállást előkészíteni

Nagy Péter Gábor
2016. január 29. 16:50    
nyomtatás
 
K&H Alapkezelő:

"Nem kezdődött jól az év a tőkepiacokon: a kínai lassulás, a renminbi gyengülése, az olaj zuhanása és a közel-keleti geopolitikai helyzet éleződése együtt már sok(k) volt a befektetőknek. Szerencsére az első hetek kétszámjegyű esése után némileg feloszlott a köd és már óvatos vevők is megjelentek. A tavaly augusztus végi időszakhoz hasonlóan extrém kockázatkerülés kontraindikátorként is jól használható a piacra való visszalépés időzítéséhez. Jó hír, hogy az aktuális medvepiac már eléggé előrehaladott, biztosan lesz még volatilis időszak és akár lejjebb is mehetnek az indexek 10%-kal, de érdemes a beszállást előkészíteni, vagy akár az egyik lábunkat már be is tenni a részvénypiacra.

K&H: érdemes a beszállást előkészíteniSzerintem akkor lesz igazi megnyugvás a piacokon, ha a kínai makroadatok és deviza nem gyengül érdemben tovább, valamint a nyersanyagárak stabilizálódnak. Emellett a monetáris politika irányából inkább kedvező bejelentésekre számítok, amit az EKB és a Fed januári kommunikációja már meg is erősített.

A befektetőknek ajánlott portfólióban január végén növelem a kockázatot (+5%) a pénzpiaci eszközökből az abszolút hozamú befektetések irányába történő átrendezéssel. A részvényportfólión belül a jelentős profitnövekedéssel és átlagos relatív árazással rendelkező magyar részvényeket vásárolok (+10%) a gyenge kilátásokkal rendelkező régiós és feltörekvő részvények (-5-5%) helyett. A nemzetközi kötvényeket (-5%) a magyar hozamok csökkenésére számítva hazai kötvényekre (+5%) cserélem."

K&H: érdemes a beszállást előkészíteniAz eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.


Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldásokElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium