szerző

MKB: az igazi izgalmak Ázsiában voltak

Daróczi Andor
2016. február 29. 17:01    
nyomtatás
 
MKB Alapkezelő:

"Februárban tovább folytatódott a részvénypiacokon a januárban látott volatilitás, bár az igazi izgalmak ezúttal inkább az ázsiai piacokon voltak láthatók. A hónap közepén a japán tőzsde - a japán jegybank történetében először bevezetett negatív kamatok ellenére - szűk két hét alatt majdnem 20%-ot esett, majd abból 8-10%-ot gyorsan vissza is korrigált. A kínai tőzsde pedig a hónap végén új éves mélypontra esett a kínai gazdasággal kapcsolatos folyamatos bizonytalanság miatt. Az amerikai indexek nagyjából ott zárták a hónapot, ahol kezdték, viszont Európában már inkább eséseket lehetett a hónap során látni. Úgy tűnik, hogy az évindulás óta látott részvénypiaci volatilitás és az inflációval kapcsolatos várakozások jelentős csökkenése miatt az EKB márciusban lépéskényszerbe kerülhet a jelenlegi kötvényvásárlási programjának átalakítása miatt. Bár a döntéshozók idén megpróbáltak minél szűkszavúbbak maradni a döntéssel kapcsolatos lehetőségeket illetően, a piaci folyamatok abba az irányba mutatnak, hogy elkerülhetetlenné válhat a kötvényvásárlási program kibővítése. Ez egyúttal az európai részvénypiacokra is jótékonyan hathat, legalábbis rövidtávon mindenképp, de a program átalakításának a mikéntje (például, hogy kiszélesítik-e az EKB által vásárolható kötvények körét, vagy nem) legalább olyan fontos piaci hatással bírhat.

MKB: az igazi izgalmak Ázsiában voltakIdehaza mindeközben tovább folytatódott a már tavaly is látott igen acélos relatív felülteljesítése a piacnak. Jó példa erre az is, hogy a tíz éves forintos magyar államkötvényünk hozama ismét visszatért 3% alá és a forint is féléves éves csúcsára futott az euróval szemben a hónap során, miközben a legtöbb feltörekvő piaci és régiós deviza szenvedett. Érdemes még megemlékezni az OTP részvényárfolyamáról is, ami igen nagyfokú stabilitást mutat, miközben Európában az év eleje óta a bankrészvények 20-30%-ot estek átlagosan. Idei befektetési stratégiánk egyik központi eleme továbbra is az, hogy a magyar eszközökben tavaly látott felülteljesítés idén is folytatódni fog, így a hazai befektetőknek most nem is kell nagyon messzire menniük, ha jó hozamlehetőségeket keresnek.

Modellportfoliónkon ezúttal nem változtatunk, mivel vélhetően a március 10-i EKB-döntés előtt a piaci szereplők már nem fognak jelentős portfolió-átrendezésbe kezdeni. Ezzel együtt továbbra is egyrészt a hazai eszközökre, másrészt az évtizedes mélypontról felkapaszkodni látszó nyersanyagárakra, harmadrészt a közép-európai részvénypiacokra vagyunk rövidebb távon optimisták."

MKB: az igazi izgalmak Ázsiában voltakAz eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.


Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldásokElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Tematikus cikk

Villámgyorsan megszárad a kéz: felejtsd el a sort a mosdóban (x)

Több mint 1000 vendég törölheti szárazra kezeit pillanatok alatt. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium