MKB: örökéletű optimizmus

MKB Alapkezelő
2017. január 30. 16:10    
nyomtatás
 
MKB Alapkezelő:

"Az amerikai választásokon a piaci várakozásokkal ellentétes, meglepetésszerű győzelmet arató Donald J. Trumppal új fejezet nyílik az amerikai gazdaságtörténetben. A felálló új amerikai kormányzat komoly állami gazdaság élénkítő programokat tervez, ami jelentősen javít az amerikai gazdaság növekedési kilátásain, a vállalati profitabilitáson és növeli a piaci optimizmust. Az amerikai gazdaság 2016-os remek teljesítménye, a kedvező növekedési kilátások, az emelkedő inflációs várakozások és a költségvetési fegyelem lazulásával párhuzamosan az amerikai jegybank 2017-ben akár háromszor is emelhet az irányadó kamatán, amit az amerikai dollár ereje is hűen tükröz. Ezzel párhuzamosan az európai jegybank 2017 év végéig kitolta az eszközvásárlási programját a vártnál lassabb növekedés miatt, illetve a japán jegybanktól továbbra sem várható érdemi szigorítás a közeljövőben. Ebben a túlfűtötten optimista környezetben várakozásaim szerint a következő időszakban továbbra is a fejlett piaci részvényekben érdemes felülsúlyozni a fejlődőkkel szemben, annak ellenére hogy a piaci értékeltsége továbbra is drága historikus összehasonlításban.

MKB: örökéletű optimizmus


A hazai kötvénypiacon a fejlett kötvénypiaci hozamokkal párhuzamosan jelentős korrekció zajlott november folyamán, ami remek vételi lehetőséget kínált hosszú távon. A hazai gazdaságot továbbra is kihasználatlan kapacitások jellemzik, illetve a gazdasági szereplők a jövőben is jelentős megtakarítás hajlandóságot mutatnak majd, ami komoly támaszt jelent a hazai 5-10 éves kötvények piacán. Várakozásaim szerint a lassan emelkedő infláció ellenére a hazai kötvények továbbra is pozitívan teljesíthetnek 2017 első felében.

2017-ben a 2016-os évhez hasonló széles sávú és lassú emelkedésre számítunk a kockázatos eszközök piacán. Az egyes kockázati tényezők felerősödését és a piaci korrekciókat a következő hónapokban a kockázatok növelésére, és hurrá optimista hangulatú, meredek emelkedéseket a kockázatok csökkentésére használjuk ki. A kockázatos részvény vételi pozíciók felvételének időzítése a siker a kulcsa az következő negyedévekben, ami komoly fegyelmet és türelmet igényel a befektetőktől."

MKB: örökéletű optimizmus


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.


Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium