Előfizetői tartalom

A globális műtárgypiac 2017-es kilátásai: realista optimizmus

Portfolio
2016 nem tartozott a globális műtárgypiac legkönnyebb évei közé: a tíz regionális aukciós piac közül nyolcban csökkenés volt tapasztalható. A műtárgy.com legfrissebb cikke az ArtTactic most megjelent, ArtTactic Global Art Market Outlook 2017 című elemzése nyomán annak járt utána, hogy miért lehetnek mégis pozitívak az idei kiáltások.

A globális műtárgypiac 2016-os és 2017-es kilátásai. Kép: ArtTactic2016 legfontosabb lejtmenete a piacon az volt, hogy a New York-i és londoni modern és kortárs művészeti sztáraukciók eladásai 32,7%-kal estek, Londonban 41%-kal, míg New Yorkban 30%-kal az előző évihez képest. Azonban ez a lejtmenet alapvetően az év első felét jellemezte: ekkor a Sotheby's 31%-os, míg a Christie's...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés