Kiderült, ki a titokzatos vevője a világ legdrágábban eladott festményének

2017. december 7. 11:10    
nyomtatás
 
Az Abu-Dzabiban lévő Louvre-ba kerül Leonardo da Vinci "Salvator Mundi" című festménye, miután a minden idők legdrágábban eladott festményét egy szaúdi herceg vette meg - írja a Bloomberg.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A Christie's aukciósházban múlt hónapban kelt el a feltehetően Leonardo da Vinci által festett festmény, amelyért rekord összeget, 450 millió dollárt fizetett ki az akkor még rejtélyes vevő. Mostanra kiderült, hogy a vevő egy szaúdi herceg.

Bár a hírt az aukciósház nem erősítette meg, múlt héten a The New York Times írta meg, hogy információi szerint Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan Al Saud szaúdi herceg fizetett 450 millió dollárt a "Salvator Mundi" című festményért.

Az akkor még csak sejtés most úgy tűnik, bizonyossá vált, miután az Abu-Dzabiban lévő Louvre tweetelte ki tegnap, hogy a festmény hozzájuk érkezik.

Kiderült, ki a titokzatos vevője a világ legdrágábban eladott festményének

Forrás: christies.com

A festményt egy orosz milliárdos, Dmitry Rybolovlev adat el, aki még 2013-ban vette meg 127,5 millió dollárért. Egyelőre nem bizonyított, hogy valóban da Vinci festette-e a képet, így aztán a végső eladási ár mindenkit meglepett, még magát az aukciósházat is.

Címlapkép: AFP/ Timothy A. Clary

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
Keressen a műtárgyak között: 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium