Előfizetői tartalom

Nem engedi ki a kormány az országból a Golgotát

MTI
|
Portfolio
Úgy tűnik, dugába dől Pákh korábbi terve, miszerint június 25-én kivinné az országból a Golgotát. A Miniszterelnökség kezdeményezésére ugyanis a Forster Központ Műtárgyfelügyeleti Irodája - mint elsőfokú hatóság - elindította Munkácsy Mihály Golgota című festményének védési eljárását. Ez pedig azt jelenti, hogy kiviteli tilalom van a festményen.

Régóta folyik már az MNB és Pákh Imre magyar származású amerikai műgyűjtő között az egyezkedés a Golgota kapcsán. Az elképzelések nagyon nem közeledtek egymás felé, ugyanis Pákh 9 millió dollárért lett volna hajlandó a magyar kormánynak eladni Munkácsy festményét, míg az MNB az Értéktár Program keretében csak 6 millió dollárt tudna adni érte. Nem sikerült szép...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés