Bíróság előtt a Buda-Cash és a Saxo Bank ügye

2017. szeptember 14. 18:21    
nyomtatás
 
Kiemelt ügyként kezeli a bíróság a Buda-Cash felszámolója által a Saxo Bank A/S ellen indított pert, de az információk védelme miatt nem adhat teljes körű felvilágosítást - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Ismertették, hogy a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma előtt folyamatban lévő ügy különösen összetett, ezért lényegesen idő- és munkaigényesebb, mint egy átlagosnak tekinthető polgári per.

Felidézték, hogy a felek 2015 elején kötött megállapodása szerint a Buda-Cashnek jelentős összeget kellett fizetnie a Saxo Bank számára. A Buda-Cash felszámolója 2015 októberében bíróság előtt támadta meg a fenti megállapodás érvényességét, a csőd- és felszámolási eljárásról szóló törvény értelmében indítványozta a szerződés érvénytelenségének megállapítását és jelentős összeg megfizetésére kérte kötelezni a Saxo Bankot.

A közlemény szerint a bíróságnak vizsgálnia kell többek között azt, hogy a felperes a keresetét határidőn belül terjesztette-e elő, valamint állást kell foglalnia arról, hogy fennállnak-e a felperes által hivatkozott érvénytelenségi okok. Ha a felek egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesznek, a bíróság bizonyítási eljárás keretében kihallgatja a felek által megnevezett tanúkat. Hozzátették, hogy ellentmondó nyilatkozatok esetén az általános gyakorlat szerint a felek nagy terjedelmű bizonyítási indítványokat terjesztenek elő, a bizonyítási eljárás pedig - mint írták - nagyon időigényes lehet.

A Fővárosi Törvényszék arra számít, hogy a Buda-Cash és a Saxo Bank közötti szerződés jogi értékelése akár több tárgyalási napot is igényelhet, mivel a szerződés nem szokványos megállapodás. A felek között ráadásul 2015 januárját megelőzően is hosszabb ideje szerződéses kapcsolat volt, a bíróságnak ezért azt is vizsgálnia kell, hogy az utóbbiba hogyan illeszkedik a támadott megállapodás, illetve összhangban van-e a korábbi szerződésekkel - tették hozzá.

Bár a Buda-Cash-ügyet jelentős érdeklődés kíséri, a bizonyítási eljárás során elhangzó információk - például üzleti titok, bank- és értékpapírtitok - indokolják a zárt tárgyalást a felek egybehangzó kérelmének megfelelően - áll a közleményben.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium