Előfizetői tartalom

Egyetlen ábra arról, hogy szép csendben új időszámítás kezdődik Magyarországon

Portfolio
Fontos mérföldkőhöz érkezett a magyar államadósság finanszírozás, miután sorozatos értékesítési csúcsokat dönt a lakossági állampapír-értékesítés. Januárban még tartották első helyüket a külföldiek, februárban azonban a magyar befektetők lakossági állampapír-állománya közel 4000 milliárd forintra duzzadt, ezzel pedig megelőzték a külföldieket a "versenyben".

Éppen ma tette közzé az ÁKK a februárra vonatkozó lakossági állampapír-értékesítési adatokat, melyből kiderült, hogy újabb értékesítetési csúccsal zárult a hónap, miután több mint 260 milliárd forintot helyeztek a magyarok lakossági állampapírokba egy hónap leforgása alatt. Ebben a legnagyobb szerepe a KKJ iránt megugró keresletnek volt, február első hetében sosem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés