Előfizetői tartalom

Felkopik az állunk nyugdíjasként? - A válasz megérkezett

Portfolio
A lakosság nagyobb része (75-80%) képtelen megtakarítani, de van ok a bizakodásra, többek között a reálbérek tartós növekedése miatt. Ráadásul idővel a nyugdíjcélú megtakarításokban is egyre több pénz halmozódhat fel, mert a lakosság nyitottabb az öngondoskodásra. Egyelőre a slágerterméknek az állampapírok és a befektetési alapok számítanak, és a befektetési időtáv sem túlságosan magas, mindössze 1-2 év. A Portfolio Öngondoskodás 2014 konferencián elhangzottak alapján elmondható, hogy a romló demográfiai környezet évtizedek múlva a nyugdíjrendszerünket szétfeszíti, ezt kivédendő már most célzottan félre kellene tenni a nyugdíjra. Sajnos sokak számára ez nem reális opció, több százezerre is tehető azok száma, akiknek az időskor a nélkülözésről fog szólni.

Soha nem látott érdeklődés kísérte a Takarékossági Világnap alkalmából megtartott Portfolio Öngondoskodás 2014 Konferenciát, 230 fő vett részt a rendezvényen, ahol a pénzügyi szektor színe-java összegyűlt. Szokásunkhoz híven a konferenciáról a Portfolio oldalán élőben közvetítettünk, az alábbi cikkekből teljes képet kaphatnak az elhangzott előadásokról és panelbeszélgetésekről:2014.10.30...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés