Előfizetői tartalom

Rettegünk a nyugdíjas szegénységtől, de nem teszünk ellene semmit

Portfolio
A magyarok többsége nem számít arra, hogy meg tud élni az állami nyugdíjból, mégis kevesen hajlandóak tenni is azért, hogy a jelenlegi életszínvonalukat nyugdíjas korukban is fenn tudják tartani - derül ki a K&H biztos jövő indexéből. Az emberek nagy része szerint még 30 éves kor előtt el kell kezdeni megtakarítani, átlagosan havi 21 ezer forintot tennének félre, de a lakosság 36 százalékának semmilyen megtakarítása sincs, a megtakarítók 46 százalékának pedig félmillió forint alatti értékű megtakarítása van csak.

Kuruc Péter, a K&H Biztosító életbiztosítás és saját értékesítési csatornák divíziójának vezetője, a következőket osztotta meg a hazai népesség megtakarítási szokásaival, meglátásaival kapcsolatosan. Nyugdíjas éveink vonatkozásában a következő aggályok merülnek fel a leggyakrabban: A megtakarításaink kevesebbet fognak érni, az állam elveheti a megtakarításainkat, nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés