Előfizetői tartalom

Új csúcson a lakossági állampapírok - Megszólalt Barcza a tervekről

Portfolio
183 milliárd forinttal emelkedett áprilisban a lakossági állampapírok állománya. A legkeresettebbek a Kamatozó és a Féléves Kincstárjegyek voltak. Keresletüket növelte, hogy április utolsó hetében még magasabb kamattal lehetett megvásárolni őket - írja az ÁKK közleményében. A Portfolio megkérdezte Barcza Györgyöt a lakossági állampapírok idei értékesítési terveiről.

4249,8 milliárd forintra emelkedett a lakossági forint állampapírok állománya. A Prémium Euró Magyar Államkötvénnyel (P€MÁK) együtt a teljes állomány 4822,9 milliárd forintot ért el. 2016 első harmadában 732,4 milliárd forinttal nőtt a lakosság számára értékesített forint állampapírok állománya, mellyel (ismét) teljesült az idei évre kitűzött értékesítési terv....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés