Szembemennek Trumppal a nagybefektetők

2017. szeptember 12. 09:14    
nyomtatás
 
Nem osztják a nagy intézményi befektetők Donald Trump véleményét abban, hogy nincs klímaváltozás, sőt, egy friss felmérés szerint a megkérdezett befektetők kétharmada még növelné is az olyan befektetéseket a portfólióban, amelyek a klímaváltozás ellen harcolnak - számol be a hírről a Financial Times.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az HSBC által rendelt felmérés szerint a megkérdezett 497 intézményi befektető több mint fele vallotta, hogy nem kap megfelelő és elégséges információt arra vonatkozóan, hogy a portfóliójában szereplő cégek mennyiben járulnak hozzá a klímaváltozáshoz, illetve mennyit tudnának nyerni az alacsony széndioxid-kibocsátású technológiák felé való elmozdulásból.

A felmérés szerint a legnagyobb kereslet az olyan zöld energia és technológiák iránt, mint a megújuló energia, Európában volt a legmagasabb a befektetők között, ahol a megkérdezettek 97%-a válaszolta azt, hogy többet fektetnének olyan alacsony széndioxid-kibocsátású technológiákba vagy egyéb eszközökbe, amelyek profitálnak a klímaváltozás elleni küzdelemből. Amerikában ugyanez az arány 85%-ot, míg Ázsiában 68%-ot tett ki.

Az HSBC stratégiai vezetője szerint a felmérés eredményei azt mutatják, hogy a zöld energiákba való befektetés ma már beépült a mindennapokba és a tudatos befektetési döntésekbe. Nem meglepő módon az olajban gazdag közel-keleti országok válaszadói csupán 19%-ban mondták, hogy többet fektetnének zöld energiaforrásokba.

A felmérés 507 vállalat esetében azok zöld politikájára is rákérdezett, és az eredmények alapján a válaszadók csupán fele rendelkezik környezeti stratégiával, de csak a válaszadók 43%-a teszi azt elérhetővé befektetői számára is.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium