Zseniális, ahogy újjászületik Budapest legnépszerűbb kerülete

2017. október 9. 14:33    
nyomtatás
 
Minden városban vannak épületek, amik ugyan nem tartoznak a legismertebb látnivalók közé de építészeti stílusuknak vagy egyediségüknek köszönhetően évszázadokon keresztül megbecsült elemei az épített környezetnek. Budapesten ide sorolhatók a leghíresebb villaépületek, amelyek közül az utóbbi időben egyre többet újítanak fel megőrizve eredeti formájukat, de új funkciót adva nekik. A XII. kerületben különösen sok olyan villa található, amire a mai napig értékként tekint a főváros, így ezek felújítása - a belvároshoz való közelség és a zöld területek magas arány mellett - szintén szerepet játszik abban, hogy a Hegyvidék az egyik legélhetőbb és a kirándulók körében a legnépszerűbb kerülete legyen Budapestnek.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A XII. kerület már a középkorban is kedvelt vadászterület volt, az erdővel borított részei pedig azóta is népszerű kirándulóhelynek számítanak. A Normafa a Budai Tájvédelmi Körzet része, de innen indul a híres Fogaskerekű Vasút és a Libegő is. A kerületben Budapest népességének növekedésével az egykori majorságok és szőlőskertek helyét fokozatosan vették át a lakóházak, az 1930-as közigazgatási átszervezéskor pedig, az I. kerületből kiválva jött létre a kerület.

Híres villák a kerületben


A kerületben építészeti szempontból is több értékes villaépület áll. Ilyen például a 2016-ban felújított Hild-villa, amit Hild József építész 1844-ben saját magának építtetett. A Budakeszi úti épület az építése óta többször átalakult, de a klasszicista elemek most is felfedezhetők rajta.

Zseniális, ahogy újjászületik Budapest legnépszerűbb kerülete

A Hild-villa felújítás utáni épülete, Forrás: mma.hu

Szintén a XII. kerületben épült fel 1843-ban a híres Óra-villa, ami egykor jelentősen nagyobb telken állt, panorámával a városra. Az épületet 2002-ben egy magánszemély vette meg, aki 2005-re teljesen helyreállította azt, tavaly pedig 690 millió forintos áron jelent meg az egyik luxusingatlanokkal foglalkozó ingatlanportál kínálatában.

Ha a XII. kerületi villákat nézzük nem szabad megfeledkezni a Városmajor utca 44. szám alatti Barabás-villáról sem, ami ma kiállításoknak és rendezvényeknek ad otthont és leginkább a házasodók számára népszerű helyszín, vagy a Művész úti saroktelken álló Writer's villa, amit ma szálláshelyként és rendezvényekhez lehet kibérelni. De itt érdemes megemlékezni a nemrég felújított és átadott zugligeti lóvasút-végállomás épületéről, ami a változatosság kedvéért szintén kiállító tér és rendezvényhelyszínként üzemel.

Zseniális, ahogy újjászületik Budapest legnépszerűbb kerülete

Lóvasút kulturális központ Forrás: lovasut.hu

Budapest legélhetőbb része


A Hegyvidék azonban nemcsak a híres épületei miatt vonzó, hanem több szempontból is Budapest legélhetőbb kerülete. A kertvárosi magasabban fekvő területei mellett mára a központibb városrészei is megújultak. Az egykori Magyar Optikai Művek területén létrejött a MOM bevásárlóközpont, mellette irodákkal és lakásokkal, valamint a környék legnagyobb, uszodával is rendelkező sportközpontjával.

Zseniális, ahogy újjászületik Budapest legnépszerűbb kerülete

Németvölgyi Residence - Biggeorge Property Zrt., További információkért kattints a képre!

Az FHB Családbarátkörnyék-index listáján összességében az élmezőnyhöz tartozik, a környezeti index tekintetében pedig az első helyre került. Az eredmény nem meglepő annak fényében, hogy magas az erdők és a természetvédelmi területek aránya.A belváros mellett azonban a nyugati országrész megközelítése sem rossz. Noha ebben a tekintetben a XI. kerület verhetetlen, ahonnan jó forgalmi viszonyok mellett akár 45 perc alatt elérhető a Balaton, 1 óránál többet a XII. kerületből sem kell autózni.

A fejlesztők is kedvelik a kerületet (x)


Itt fejleszti legújabb lakóingatlan projektjét a Biggeorge Property Zrt., az egyik legnagyobb magyar ingatlanfejlesztő társaság.
  • A Németvölgyi Residence a XII. kerületi Stromfeld Aurél út 29-33. szám alatt épül, három épületben összesen 41, hatalmas ablakokkal ellátott, nagy teraszos lakás lesz elérhető, amelyet 6000 négyzetméteres park vesz körül.
  • A lankás területen lévő fejlesztésben a Budai Várra örökpanorámás lakások között válogathatnak az exkluzív környezetet kedvelő vásárlók.
  • Az épület csendes környezetben, mégis közel a belvároshoz helyezkedik el, ahonnan a Déli pályaudvar öt, a BAH csomópont hét perc alatt érhető el autóval, de tömegközlekedéssel is hamar a belvárosba lehet érni.
  • A lakásokat "smart home ready" rendszerekkel szerelik fel.
  • A 2019 második negyedévére elkészülő teraszos lakások alapterülete 49 és 149 négyzetméter között lesz.
  • A projekt honlapján regisztráló vásárlóknak hőlégballonról lehetőségük lesz felülnézetből is megtekinteni a leendő otthonuk környékét.

Nem véletlen tehát, hogy a XII. kerület az egyik legdrágább ma Budapesten, ahol a lakásfejlesztők is inkább a kisebb - a kerület építési szabályainak megfelelő - társasházakat részesítik előnyben. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a Hegyvidék megőrizze mostani képét és hosszú távon is a legélhetőbb kerület legyen, értékálló lakásokat kínálva az ide költözők számára.


A cikk megjelenését a Biggeorge Property Zrt. támogatta.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Tematikus cikk

Villámgyorsan megszárad a kéz: felejtsd el a sort a mosdóban (x)

Több mint 1000 vendég törölheti szárazra kezeit pillanatok alatt. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium