Előfizetői tartalom

A nyugdíjpénztáraktól nem fogad el részvényt az állam

Portfolio
Közeledik május vége, amikor az államhoz visszatérő pénztártagok jogviszonya megszűnik. A visszalépés kapcsán a pénztárak számára egy nagyon fontos tényező, hogy mikor, milyen formában kell a vagyont átadniuk a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő alap számára. A Selmeczi Gabriella által ma beadott indítvány szerint a pénztárak csak készpénzt és magyar kötvényt adhatnak át, ami azt jelenti, hogy a befektetési jegyeket és részvényeket a pénztáraknak el kell adniuk. A PSZÁF adatai szerint akár a 30 milliárd forintot is elérheti az az értékpapír portfólió, amit pénzzé kell tenniük a pénztáraknak a következő hetekben, hónapokban.

A ma benyújtott, Selmeczi Gabriella által jegyzett indítvány szerint a pénztáraknak május végén el kellene különíteniük a visszalépő tagok vagyonát, a vagyont pedig 2012. október 12. napjáig kell az állami alap számára átadni. Csak készpénz és magyar kötvény lehet a portfólióban, a többi eszközt, mint például befektetési jegy, részvény, értékesíteni kell, erre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés