Előfizetői tartalom

További áremelkedést várnak az elemzők a nemesfémek piacán

Portfolio
A jelenlegi szintekről több mint 10 százalékos drágulást várnak a legfőbb nemesfémpiaci szereplők az ezüsttől, a platinától és a palládiumtól - derül ki az LBMA felméréséből. Az arany idei átlagos árfolyamát viszont 1766 dollárra teszik, ami alig több mint 6,6 százalékos drágulást jelentene a pillanatnyilag érvényes árfolyamhoz képest. Bár úgy tűnik, az elemzők az arannyal kapcsolatban optimisták a legkevésbé, a tavalyi átlagos árfolyamhoz képest csak az aranytól várnak érdemi növekedést.

Az arany idei átlagos árfolyama 1766 dollár lehet, ami a jelenlegi árfolyamhoz képest 6,63 százalékos emelkedésnek felelne meg - derül ki a London Bullion Market Association (LBMA) 26 piaci elemzővel készített felméréséből. Az elemzők azonban láthatóan a nemesfémek közül az arannyal kapcsolatban a legkevésbé optimisták. Az ezüst árfolyamát átlagosan 33,98 dollárra várják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés