Előfizetői tartalom

Újabb időzített bomba a magyar befektetésiarany-piacon

Portfolio
Az Aranyközpont csődje ismét ráirányította a figyelmet a hazai befektetésiarany-piac szabályozatlanságára. A fizikai aranybefektetés ugyan számos tulajdonságában pénzügyi eszközként viselkedik, jogilag azonban árunak számít, így az nem tartozik a PSZÁF felügyelete alá. Éppen úgy lehet kereskedni vele, mint egy arany nyaklánccal. Ahogy az arany egyre népszerűbbé vált a válságban, rengeteg kókler jelent meg a kereskedők között. A piac tisztulását egyes nagyobb hazai szereplők inkább a fogyasztói tudatosság javulásával, mások a szigorúbb szabályozással képzelik el. A piacon eközben már újabb időzített bomba ketyeg - figyelmeztetett az Arteus Capital vezérigazgatója, Varga Zoltán.

Az elmúlt hónapokban felizzottak az aggodalmak a hazai fizikai aranyforgalmazók megbízhatóságával kapcsolatban, miután az Aranyközpont Zrt. csődöt jelentett azt követően, hogy hónapokig képtelen volt a kifizetett aranybefektetéseket leszállítani, illetve a befizetett összeget visszafizetni számos ügyfelének. Hatalmas felfutás a hazai aranypiacon A befektetési arany értékesítése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés