Előfizetői tartalom

Darabokra vágják a földgáz óriást

Portfolio
Újabb gigantikus tranzakcióról kaphattunk hírt az energiaszektorban, ugyanis az El Paso Corp. az olaj és földgáz kutatási és kitermelési üzletágát értékesíti egy magántőke befektetői csoportnak, összességében 7,15 milliárd dollár értékben - írja a Reuters. A tőkeáttételes (vagyis hitelből megvalósított) kivásárlás minden idők második legnagyobb tranzakciójának nevezhető, az Apollo a Riverstone Holdings-szal és az Access-szel kiegészülve jelentkezett be az üzletágért. Tavaly hasonló tranzakciót hajtott végre a KKR magántőke óriás, amely felvásárolta 7,2 milliárd dollárért a Samson Investment-et.

Az El Paso fél év alatt jelentős átalakításon ment keresztül, az egész még 2011 októberében kezdődött, amikor a rivális Kinder Morgan (amely tulajdonosai között van a Carlyle magántőke társaság és a Goldman Sachs) bejelentette, hogy 21 milliárd dollárért felvásárolja az egész El Paso-t, amellyel az amerikai gázpiacon egy mammutcég jött létre. A Kinder Morgan azért vágott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés