Előfizetői tartalom

Egyre szívesebben vállalnak kockázatot az európai bankok

Portfolio
Míg korábban több kockázati tőketársaság vezetője is úgy nyilatkozott, hogy drága a vállalatkivásárlások megvalósítása hitelből, addig most úgy látszik, Európában kezd beindulni a piac. A bankok egyre inkább kockázatvállalók, a marginok tekintetében is kompromisszumképesek, miközben folyamatosan bővítik a tőkeáttételes hitelezési üzletágukat. A kockázati tőketársaságok számára ez mindenképpen kedvező fejlemény, hiszen a nagyobb tranzakciókat nem lehet a bankok nélkül megvalósítani. Korábban a magas hozamú kötvénypiacról próbáltak forrást szerezni a szereplők, azonban most a bankok tölthetik be a korábbi űrt, amit maguk után hagytak.

Többek között ilyen és ehhez hasonló témákról is szó eshet a Portfolio.hu - HVCA június 2-ai CEE Private Equity and Corporate Finance 2011 konferenciáján. JELENTKEZZEN Ön is a rendezvényre! A Dealogic adatszolgáltató legfrissebb adatai szerint globálisan eddig 351 milliárd dollárnyi tőkeáttételes hitelt helyeztek ki a bankok, miközben egy évvel ezelőtt ugyanebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés