Előfizetői tartalom

2008 óta nem volt ilyen rali - 8,4 százalékkal drágult az olaj

Portfolio
Három éve nem láttunk akkora szárnyalást az árupiacokon, mint múlt hét pénteken, amikor a Dow Jones UBS árupiaci index 3,77 százalékkal emelkedett. A raliból valamennyi nyersanyag kivette a részét, a legtöbbet mégis az olaj drágult, a WTI árfolyama 8,4 százalékkal került feljebb. Jól teljesítettek a fémek is, az ezüst például 4,4 százalékkal került feljebb az európai csúcs eredményei láttán, amely a dollár jelentős gyengülését eredményezték. Pluszban zártak a gabonák is, amelyek 2008 óta a legnagyobb heti emelkedésüket tudhatják ezzel maguk mögött.

A pénteki EU csúcstalálkozón született megállapodások rendkívül pozitív meglepetést okoztak a piaci szereplők számára, akik a korábbi hasonló találkozók eredményességéből kiindulva nem számítottak komoly áttörésre. Az olasz és spanyol kötvénypiaci feszültségének csökkenése, és az európai bankrendszerrel kapcsolatos változások egyaránt hozzájárultak, a jó hangulat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés