Előfizetői tartalom

Megállíthatatlanul zuhan az olaj

Portfolio
Az olaj hanyatlása egyelőre megállíthatatlan. A ma közzétett kedvezőtlen amerikai munkapiaci adatok, és a legfontosabb gazdasági régiókból érkező gyenge feldolgozóipari adatok egyaránt komoly nyomást helyeznek az olaj piacára, így a fekete arany ma több mint 3 százalékkal értékelődött le - írja a MarketWatch. A Brent így jelenleg 98,5, a WTI 83,5 dollárba kerül.

A ma közzétett kiábrándító amerikai munkapiaci adatok, és a szintén csökkenést mutató amerikai, európai és a várakozásoktól is jelentősen elmaradó kínai feldolgozó ipari adatok igen negatívan hatottak az olaj piacára is, hiszen ez további nyomást jelent az olajra keresleti oldalról. Az olajat, akárcsak a többi nyersanyagot ráadásul az erős dollár is lefelé húzza. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés