Előfizetői tartalom

Itt az idő bevásárolni a magyar piacokon (portfólió-ajánló)

Portfolio
Míg októberben a magyar részvények és kötvények alulsúlyozása mellett érveltek a hazai alapkezelők (utólag láthatóan helyesen), most a hazai eszközök vásárlását tartják érdemesnek. A hazai részvények és kötvények súlya az összesített modell-portfólióban 19-ről 28 százalékra nőtt, amit főként a kormány és a bankok közti viszony javulásával, illetve az IMF tárgyalások megkezdésével magyaráztak a portfólió-ajánlót készítő alapkezelők. A másik oldalon a legbiztonságosabbnak számító pénzpiaci eszközök arányának nagymértékű csökkentése állt, ami egyben a kockázatvállalási hajlandóság jelentős növekedését is jelentette október óta. Bár az európai adósságválság továbbra is komoly kockázatokat rejt, a részvénypiacok stabil ellenállását több alapkezelő is optimistán értékelte.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogy miképpen állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, közép távra szóló modellportfóliót. Az ajánlók a novemberi helyzetnek megfelelően készültek el, a piacot jól lefedő felmérésünkben 9 alapkezelő szerepeltette magát. Ezek közül egyes alapkezelők ajánlója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés