Előfizetői tartalom

Kibújtak a profik a menedékből - Részvényt és kötvényt vennének

Portfolio
Igen jó hangulatban kezdték az évet a tőkepiacok, a fokozódó kockázati étvágy pedig nem kerülte el a hazai alapkezelőket sem. A decemberben még - a legbiztonságosabbnak tartott - pénzpiaci eszközök menedéke mögé bújó alapkezelők most újult erővel vetették magukat a részvény- és kötvénypiacokra - a portfólió-ajánlóhoz beküldött modell-portfóliók szerint. Bár a kormány és az IMF-EU páros közti megállapodás továbbra is komoly kockázatokat rejt, a jelenlegi hozamszintek mellett a megkérdezett alapkezelők többsége felülsúlyozta a hazai állampapírokat, leginkább a pénzpiaci eszközök terhére. A részvények között a tavaly leginkább alulteljesítő feltörekvő részvények lettek népszerűek, de a kedvező amerikai makroadatok és vállalati hírek hatására a fejlett részvényeket is felülsúlyozták a szakemberek, ajánlójukban.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogy miképpen állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, közép távra szóló modellportfóliót. Az ajánlók a januári helyzetnek megfelelően készültek el, a piacot jól lefedő felmérésünkben 9 alapkezelő szerepeltette magát. A portfólió-ajánlókat a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés