Előfizetői tartalom

25 évet kaphat a történelem legnagyobb bennfentes kereskedője

Portfolio
A történelem legnagyobb bennfentes kereskedelmi pere zárult ma le, hiszen a hatóságok három éve tartó bennfentes kereskedelmi hadjáratának eredményeként számos hedge fund vezér és vállalati vezető után a Galleon hedge fund vezetőjét, Raj Rajaratnamot is rács mögé zárták. Az 53 éves menedzsert mind a 14 vádpontban bűnösnek találták, így a bíró ítéletétől függően akár 25 éves börtönbüntetést is kaphat.

Több mint 2 hétnyi tanácskozás után megszületett az ítélet az amerikai történelem legnagyobb bennfentes kereskedelmi perében, mely során a Galleon hedge fund vezetője, a sri-lankai származású Raj Rajaratnam ügyét kiemelt figyelem mellett, több mint 8 héten át tárgyalták. A perben a Galleon hedge fund vezetőjét 63,8 millió dolláros nyereséget hozó bennfentes üzleteléssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés