Előfizetői tartalom

5 hónapja nem vontak ki ennyi pénzt a feltörekvő piacokról

Portfolio
Az európai válság újbóli fellángolásával ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak a befektetők, ami a feltörekvő részvényalapok tőkekivonásában is testet öltött (nettó 1,13 milliárd dollárt vontak ki az EPFR adatai szerint). Ennek eredményeként pedig jelentős, 5 százalékos zuhanást mutatott az MSCI Emerging Markets index. Vagyonarányosan a legtöbb pénz az európai válság miatt leginkább érintett CEEMEA régiót érintette, de jelentős tőke távozott a latin-amerikai részvényalapokból is, főként brazil kormányzati intézkedések miatt. Mindeközben a feltörekvő kötvényalapokból nem hogy távozott volna pénz, de a tőkebeáramlás még fel is gyorsult, így az alapok összesen több mint nettó 1 milliárd dollárt regisztrálhattak.

Az elmúlt héten ismét felerősödtek a befektetői aggodalmak az európai adósságválság megoldhatóságával kapcsolatban, a részvény- és árupiacokon masszív eladások kezdődtek, miközben a biztonságos menedéknek tekintett amerikai és német kötvényhozamok a mélypontok felé vették az irányt. A május elején kibontakozó kockázatkerülés a feltörekvő részvénypiacokon is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés