Előfizetői tartalom

A japán befektetők menekülésével lezárulhat a brazil "devizaháború"

Portfolio
A japán befektetők, akik a válság után több közel 100 milliárd dollárt talicskáztak a legnagyobb latin-amerikai országba, Brazíliába, elfordultak az országtól. Brazília ugyanis komoly küzdelmet folytat a reál erősödése ellen, ez viszont egyre kevésbé teszi vonzóvá az országot. A tavaly júliusi csúcs óta a japán befektetések nagy részét kezelő háziasszonyok 29 százalékkal csökkentették brazil befektetéseiket, amivel nagyban hozzájárultak a "devizaháború" befejeződéséhez - írja a Financial Times.

Kevesebb mint egy év alatt, nagyjából 30 milliárd dollárt vontak ki a japán kisbefektetők a Brazíliában befektető alapokból. A külföldi piacokon befektető japán alapok, az úgy nevezett Toshin alapok közül a brazil reálban denominált befektetések - a háztartások vagyonát hagyományosan kezelő, Mrs Watanabe-ként is becézett háziasszonyok körében - igen népszerűekké váltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés