Előfizetői tartalom

A látszat csal - Változások előtt állnak a feltörekvő részvényalapok

Portfolio
Bár február végén megtört a feltörekvő piaci részvényalapokba 24 héten keresztül tartó tőkebeáramlás, a szerdán zárult hét során ismét friss pénzek érkeztek az alapokba. A befektetők összesen 142 millió dollárnyi friss tőkét helyeztek el az egyes alapkategóriákban, szemben az előző heti 925 millió dolláros tőkekivonással. Némi meglepetésre az ázsiai alapokba érkezett a legtöbb tőke, a többi alapkategóriát adták a befektetők így a GEM régiót is. A kedvezőtlen hangulat a kötvénypiacra is átterjedt, egy hét alatt lefeleződött a tőkebeáramlás.

Február végén nagy változás történt a feltörekvő piaci részvényalapok életében, 24 hétig tartó tőkebeáramlási sorozatnak szakadt vége. Szerencsére a szerdán zárult hét során ismét tőkebeáramlás volt tapasztalható a feltörekvő piaci részvényalapok esetében, a befektetők összesen 142 millió dollárnyi friss tőkét helyeztek el az alapokban, szemben az előző heti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés