Előfizetői tartalom

A legrosszabb részvényeket keresik az új alap menedzserei

Portfolio
A befektetők körében egyre népszerűbb tőzsdén kereskedett alapok között megjelent az első esésre játszó, de aktívan kezelt alap, amely teljesítményével nem egy indexet követ, hiszen a portfólió összetételét az alap menedzsere egyedi részvényelemzés után alakítja ki. Az alap kizárólag amerikai részvények esésére fogad, ami az ETF-et ideális fedezeti eszközzé teszi.

A hagyományos befektetési alapok mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a tőzsdén kereskedett befektetési alapok (ETF-ek), amelyek befektetési jegyei folyamatosan adhatók-vehetők a tőzsdén. Ezek főként passzív, vagyis indexkövető stratégiát folytatnak, de vannak közöttük aktívan kezelt alapok is. Szintén elmondható, hogy az ETF-ek között leggyakrabban long (vagyis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés