Előfizetői tartalom

A milliárdos sztárbefektető mindig kicsúszik a hatóságok markából

Portfolio
Gyanúba keveredett a világ egyik legsikeresebb hedge fundja, az SAC Capital egyik korábbi portfólió menedzsere, és a feltételezések szerint a hedge fund atyja, Steve Cohen is, hogy 2008-ban bennfentes információkkal nyertek 276 millió dollárt két gyógyszeripari részvényen. A hatóságok számára azonban komoly kihívást jelenthet a vádak rábizonyítása a sztárbefektetőre, mivel nehezen bizonyítható, hogy ő tudott az illegalitásról. Az SAC Capital évi 30 százalékos hozamot hozott befektetőinek az elmúlt két évtizedben - írja a Bloomberg.

A 14 milliárd dollárt kezelő SAC Capital hedge fund egykori portfólió menedzserét, Mathew Martomat, és a rejtélyes "Portfólió menedzser A-t", aki minden bizonnyal a hedge fund vezetője, Steve Cohen, a hatóságok bennfentes kereskedelemmel vádolják, mely során a hedge fund menedzserei 276 millió dollárt kerestek két gyógyszeripari cég részvényén 2008-ban. Név szerint azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés