Előfizetői tartalom

A politikusokon áll az újabb összeomlás a kötvényguru szerint

Portfolio
Az amerikai jegybank önmagában nem képes megfelelni a befektetői várakozásoknak, a laza monetáris politika mellett ugyanis szükség lenne arra is, hogy az amerikai politikusok kezeljék a "költségvetési szakadék" problémáját, az európaiak pedig megegyezzenek a válságkezelő intézkedésekben. Enélkül a jegybanki pénznyomtatás csak egy híd a semmibe - mondta a Pimco vezérigazgatója, Mohamed El-Erian a CNBC-n.

Az a probléma az amerikai jegybankkal, hogy rendelkezik a megfelelő eszközökkel, a várakozások viszont túl nagyok vele szemben. A Fednek nagy szüksége lenne arra, hogy más állami intézmények is hozzátegyék a magukét a gazdaság helyreállításához és a kockázatok csökkentéséhez, a többi állami intézmény azonban "sztrájkol". A Fed várhatóan tovább folytatja rendkívül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés