Előfizetői tartalom

Biztonságos odúba bújnak vissza profik

Portfolio
A Merrill Lynch alapkezelői felmérése szerint a vállalati profitkilátások esése és a rendszerben meglévő bizonytalanságok miatt a portfólió-menedzserek védelembe vonultak, ami egyet jelent a készpénz jelentősebb felülsúlyozásával. Augusztusban a válaszadók a részvénypiaci esések ellen a válság kitörése óta nem védték be magukat ilyen nagy arányban. Szakértők szerint egyelőre a kivárás jellemzi a befektetőket, de ha vonzó régiókat kellene mondani, akkor japán és a globális feltörekvő piacok viszik a prímet - írja a MarketWatch.

A Bank of America Merrill Lynch minden hónapban elkészítő az alapkezelői felmérését, az augusztusi adatok alapján a portfólió-menedzserek a kockázati kitettség csökkentése mellett döntöttek. A válaszadók nettó 27%-a szerint felülsúlyozáson volt náluk a készpénz a portfóliókon belül, júliusban ugyanez az érték 12% volt. A globális portfóliókba ennek megfelelően emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés