Előfizetői tartalom

Brutális tőkekivonás a feltörekvő piacokon

Portfolio
A befektetők nem szívlelik az olyan negatív híreket, mint amivel a média tele van, például az egyiptomi eset kapcsán. Ennek megfelelően általános eladói hullám vonult végig a piacon, ami az aktív és passzív részvényalapokat is érintette. A tőzsdén kereskedett alapokból egyetlen hét alatt 4,6 milliárd dollárt vontak ki, míg a feltörekvő piaci részvényalapokból 7,2 milliárd dollárt. Szakértők szerint csak olaj volt a tűzre az észak-afrikai lázongás, a befektetők ugyanis egyre inkább a régió alulteljesítésében hisznek, többek között az inflációs kockázatok miatt.

A feltörekvő piaci tőzsdén kereskedet alapok (ETF-ek) megszenvedték ezen a héten az Egyiptomban tapasztalható csatározásokat, a valaha volt legnagyobb tőkekivonást szenvedte el ugyan is az eszközkategória. A befektetők attól félnek, hogy az egyre hevesebb egyiptomi zavargások eszkalálódhatnak, míg a világban tapasztalható élelmiszerár robbanás az emelkedő infláció miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés