Előfizetői tartalom

Buffett: az elkényeztetett gazdagokat kell megadóztatni

Portfolio
A dollármilliárdos befektető, Warren Buffett úgy gondolja, hogy a Kongresszusnak meg kéne emelnie a gazdagokat terhelő adókat, amivel a költségvetési hiányt csökkenteni lehet, miközben a befektetések vagy foglalkoztatottság emelés nem kerül veszélybe - írja a Bloomberg. Elmondása szerint ő és a barátai túlságosan sokáig élvezték a Kongresszus megkülönböztetett figyelmét, azonban eljött az ideje, hogy a kormányzat az áldozatokat valóban megossza a lakosság között.

A New York Times-ban megjelent írása szerint a gazdagokra érvényes magasabb adókulcs megerősíthetné Obama elnök azon kezdeményezését, hogy az adókedvezményeket a vállalati magángép tulajdonosoknál eltörölje. A 80 éves befektető állítása szerint tavaly a jövedelmét terhelő adófizetési kötelezettsége 6,9 millió dollár volt, ami első ránézésre nagynak tűnik, viszont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés