Előfizetői tartalom

Durva kirohanás a gurutól: becsődölt Amerika, fosztogató elit

Portfolio
A részvénypiacok áprilisban még emelkedhetnek, de utána korrekció várható, ami akár az amerikai jegybank, a Fed újabb kötvény-kibocsátási programjainak elindításához is vezethet - írja Marc Faber áprilisi kitekintésében. Az elemző kemény kritikával illette az amerikai vezető elitet, amely véleménye szerint egy becsődölt ország utolsó maradékait fosztogatja. Faber emellett hosszú távon továbbra is optimista az arany áremelkedésével kapcsolatban.

A részvénypiacok várhatóan tovább folytathatják a ralit, nem kis részben a jegybankok folyamatos likviditás bővítésének köszönhetően. Ezt erősíti az is, hogy historikus tapasztalatok alapján április egy jó hónap a részvénypiacokon. A május-június hónapokban azonban már megfordulhat a piacok iránya, és ha ez tényleg így is lesz, újabb amerikai kötvényvásárlási programokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés