Előfizetői tartalom

Egyre többen spekulálnak totális összeomlásra

Portfolio
A befektetői aggodalmak egyáltalán nem mérséklődtek az elmúlt hónapokban, amit jelez, hogy folyamatosan dőlt a pénz a kis valószínűségű, de extrém következményekkel járó eseményekből - vagyis a piacok teljes összeomlásából - profitáló fedezeti alapokba (hedge fundokba). Ezek az alapok különböző bonyolult származtatott és strukturált termékkel biztosítanak hatalmas profitot krach idején a védelmet keresőknek, miközben nyugodtabb időben nem teljesítenek jól - írja a Financial Times.

Az európai adósságválság és a globális növekedési félelmek közepette egyre népszerűbbek a befektetők körében az olyan hedge fundok, amelyek az extrém eseményekből igyekeznek hasznot húzni. Az úgynevezett "fekete hattyú" hedge fundok igyekeznek a rendkívül ritka, de akkor drámai elmozdulásokkal járó eseményekből hatalmasat profitálni, miközben a stabil időszakokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés