Előfizetői tartalom

Elindult az első jüan alapú arany ETF

Portfolio
Elindult a világ első jüan alapú, aranyba fektető tőzsdén kereskedett alapja (ETF-e) Hongkongban. A Hang Seng RMB Gold ETF első napja igen gyengén sikerült, az alap indítói azonban bizakodóak. Véleményük szerint a piaci szereplőknek még ismerkedniük kell az új termékkel, mielőtt belevetik magukat. Várhatóan további jüan alapú nemesfém alap és egyéb befektetési termék indul a közeljövőben - írja a Reuters.

Elindult a világ első jüan alapú arany ETF-e Hongkongban, a tőzsdén kereskedett alap debütálása azonban gyengére sikerült. A Hang Seng Bank által indított Hang Seng RMB Gold ETF az arany londoni fixing árát követi teljesítményével. Bár az első nap nem indult túl fényesen, hiszen a 35 jüanos (nagyjából 5,6 dolláros) befektetési jegyekből mindössze 30 ezer cserélt gazdát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés