Előfizetői tartalom

Háborúra figyelmeztet Soros György

Portfolio
Az európai szigorú gazdaságpolitika nem feltétlenül jó irány a mai világban, hiszen több ország is abban érdekelt, hogy leértékelje a devizáját. Soros György magyar származású dollármilliárdos befektető szerint az euró további erősödése valószínűsíthető, azonban a kiújult árfolyamháború a piacon jóval nagyobb mozgásokat fog generálni, a következő két év pedig kifejezetten rázós lesz. A davosi Világgazdasági Fórumon tartott beszédében kifejtette, hogy az amerikai gazdaságot illetően nagyon optimista, viszont Kínában ingatlanpiacon buborék kialakulását látja, éppen a mögöttes erőltetett finanszírozásra hivatkozva - írja a Bloomberg.

A magyar származású befektetési guru, Soros György a davosi Világgazdasági Fórumon is felszólalt, tudni kell róla, hogy az egyik legfőbb kritikusa németek tervezett gazdaságpolitikájának, amellyel megpróbálják az európai adósságválságot kezelni. Azonban mint kifejtette az euró továbbra is áll, és vélhetően tovább fog erősödni, mivel más országok abban érdekeltek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés