Előfizetői tartalom

Így lehet elpackázni az évtized üzletét!

Portfolio
Az utóbbi években nagyon jó teljesítményt hoztak a részvényalapok, a befektetők azonban nem feltétlenül tudtak ebből részesedni. Sajnálatos módon az ügyfelek hajlamosak a rövid távú hozamok alapján döntést hozni és mivel egyben türelmetlenek is, jellemzően rosszul szállnak ki egy alapból. A MarketWatch szakértője szerint be kell látni, hogy a portfólió-menedzser nem tudja tartósan megverni a piacot, így akkor sem érdemes pánikozni, ha az alap alulteljesítő. Általában véve is nyugodtnak kell maradni, különben úgy járunk, mint a példaként hozott amerikai részvényalap befektetői. Nehéz elhinni, de miközben az alap jókora hozamot ért el, a tipikus befektetőket óriási veszteség érte.

Az alacsony kamatkörnyezetben a részvényalapok különösképpen meg tudják mozgatni a befektetők fantáziáját, szerencsére a válság kirobbanása óta az alapok is magukra találtak, az utóbbi öt évben kimagasló hozamot lehetett elérni a részvénypiacon. Számtalan összehasonlítást lehetne hozni, hogy mely alapok végeztek az élen, a MarketWatch szakértője viszont elemzésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés