Előfizetői tartalom

Ijesztő folyamatok indultak! - Brutális pénzkivonásba kezdtek az amerikai alapokból

Portfolio
Az augusztusi tőkepiaci pánik, a növekvő bizonytalanság és a makrogazdasági félelmek komoly kockázatkerülési hullámot indítottak el, mely során a befektetők fejvesztve igyekeztek szabadulni a kockázatos eszközöktől, például a részvényektől. Augusztus során nettó 35 milliárd dollárt vontak ki az amerikai részvényalapokból, amely 2008 októbere óta nem tapasztalt tőkekivonásnak felelt meg.

Nem tért vissza a bizalom az amerikai részvényekbe, legalábbis ez derül ki a részvényalapok értékesítési adataiból. Az ICI szerint augusztusban további nettó 35 milliárd dollárt vontak ki az amerikai (és az amerikai piacon befektető) részvényalapokból. Ilyen mértékű havi tőkekivonásra 2008 októberében volt utoljára példa, miután a Lehman Brothers bedőlése után komoly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés