Előfizetői tartalom

Jól hoztak a krízist okozó toxikus értékpapírok

Portfolio
A válság után a bankokban ragadt jelentős mennyiségű illikvid, toxikus értékpapír-állomány megvásárlására létrehozott befektetési alapok kiváló teljesítményt nyújtottak. A részben állami pénzből létrehozott, de magán alapkezelők által irányított 8 befektetési alap ugyanis 2009-es megalapításuk óta 27 százalékos hozamot produkált, és valamennyi pozitív teljesítménnyel büszkélkedhetett.

A válság kezeléseként, a bankokban jelentős mennyiségű illikvid toxikus értékpapír-állomány megvásárlására létrehozott befektetési alapok kiváló teljesítményt nyújtottak, hiszen létrejöttük óta 27 százalékos hozamot produkáltak - írja a Reuters. A jelzálog fedezetű eszközök vásárlása a lehman csőd után igen kockázatos befektetésnek számít, hiszen a a papírok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés