Előfizetői tartalom

Kifakadt a guru: alantas módszert vetnek be a politikusok

Portfolio
Február havi kitekintésében a világ egyik legismertebb kötvényguruja, Bill Gross nagyon kemény hangnemet ütött meg. Véleménye szerint az amerikai gazdaságot tönkre tette, hogy a pénz elvesztette alapvető szerepét, és az emberek egyre inkább arra fordították az energiájukat, hogy a pénzből még többet csináljanak. A pénzügyi szektor kudarcot vallott, fel kell ismerni, hogy a feladatát nem tudta ellátni, ezért megújulásra szorul. Az amerikai politikát is bírálta Gross, úgy véli, hogy alantas megoldást választott a Fed, amikor a reálhozamok drasztikus levágása mellett tette le a voksát. Ezzel ugyanis a kötvénybefektetőket ostorozza meg, akik az adósságot finanszírozzák. Ezért Gross azt javasolja, hogy a befektetők részben forduljanak el az amerikai kötvényektől és keressenek olyan befektetési célpontokat, amik kedvező hozamlehetőséggel kecsegtetnek.

Minden hónapban meg szokott jelentetni Bill Gross kötvényguru egy havi kitekintő írást, amiben a számára leginkább érdekes témát járja körül, a szokásos elemzésekhez képest sokkal hétköznapibb formában. A mostani írása sem lóg ki ebből a sorból, sőt meglehetősen erős hangot üt meg a guru a jegybankelnökök politikájával kapcsolatosan. Bill Gross szerint az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés