Előfizetői tartalom

Megmondta a sztárbefektető, mit érdemes most venni

Portfolio
Az újabb amerikai jegybanki eszközvásárlási programra (QE3) "elég hamar" sor kerülhet, ennek valószínűségét pedig 80 százalékra teszi a Pimco befektetési igazgatója, Bill Gross. A kötvényguru szerint a Fed laza politikáját például inflációkövető amerikai államkötvények és jelzálog kötvények vásárlásával érdemes megjátszani - tette hozzá a kötvényguru a CNBC-n.

A Fed bizonyosan tovább fog lazítani politikáján, hacsak nem következik be egy fenntartható erősödés a gazdaságban. Az újabb élénkítésnek 80 százalékos esélye van, és "elég hamar" bekövetkezhet a Fed legutóbbi jelentése alapján. Úgy vélem több hónapnyi 3 százalékot meghaladó GDP növekedést kellene látnunk, hogy a Fed visszalépjen a további lazítástól - mondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés