Előfizetői tartalom

Megnyiltak a pénzcsapok - Dől a pénz a feltörekvő piacokra

Portfolio
A QE3 bejelentése óta fékezhetetlenül ömlik a tőke a feltörekvő piaci részvény- és kötvényalapokba, ahogy megnőtt a befektetők étvágya a magasabb hozamú befektetések iránt. Az részvényalapok a szerdával végződött héten nettó 1,47, a kötvényalapok 1,42 milliárd dollárnyi friss tőkét könyvelhettek el. A leginkább a brazil és mexikói tőzsdén kereskedett részvényalapok, és globális feltörekvő részvényalapok voltak népszerűek, de szintén friss tőke érkezett a hazánkat is magába foglaló CEEMEA régiós részvényalapokba, akárcsak az ázsiaiakba - derült ki az EPFR adataiból.

Sorozatban 6. hetüket is pozitív tőkebeáramlással zárták a feltörekvő piaci részvényalapok - derült ki az EPFR legújabb jelentéséből. A fejlett jegybanki eszközvásárlási programok okozta növekvő kockázatvállalási hajlandóság meghozta a befektetők étvágyát a relatíve magasabb hozamot kínáló feltörekvő piaci eszközök iránt. Bár a feltörekvő részvénypiacok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés