Előfizetői tartalom

Mobius: újabb rali jöhet a feltörekvő piacokon - Kína a legvonzóbb

Portfolio
Múlt héten a kamatok tartósan alacsony szinten tartásáról, és esetleges újabb kötvényvásárlási programról beszélt az amerikai jegybank elnöke, Ben Bernanke. Egy ilyen likviditásbővítő intézkedés igen pozitív hatással lenne a feltörekvő piacokra - mondta a Templeton feltörekvő piaci guruja. Mark Mobius szerint jelenleg a kínai papírok a leginkább vonzók, de az orosz és tajvani részvények szintén igen kedvező befektetési lehetőséget kínálnak - mondta a guru a Bloombergnek.

A Fed elnökének legutóbbi bejelentése szerint az amerikai jegybank az alacsonykamatokat legalább 2014-ig alacsonyan tarthatja, szükség esetén pedig akár újabb likviditásbővítő programra (QE3) is sor kerülhet. Emellett az Európai Központi Bank februárban ismét olcsó, hosszú lejáratú hitelt nyújt a bankoknak, amely szintén egy bújtatott likviditásbővítő intézkedésnek felel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés