Előfizetői tartalom

Nagyot kell virítaniuk a profiknak

Portfolio
Az amerikai részvényalapokra március és április folyamán alaposan rájárt a rúd, az aktív alapkezelők a válság kitörése óta nem szerepeltek annyira rosszul a referenciaindexhez képest, mint akkor. Az MSCI elemzése alapján a portfólió-menedzserek teljesítménye között ráadásul nagyon nagy eltérés volt, ami alapvetően nem a befektetői szentiment megváltozására, inkább egyes nagyobb alapok kereskedési stratégájának (profitrealizálás, negyedéves portfólió-átrendezés) a számlájára volt írható. Szakértők szerint a csalódást keltő eredmények miatt 2014 második felében kockázatosabb stratégiák irányába kell elmozdulnia a piacnak - írja a Financial Times.

Az MSCI friss elemzésében az amerikai részvényalapok teljesítményét tekintette át, azon belül is a nagy kapitalizációjú cégekre fókuszáló, aktív befektetési alapokat. A vizsgálatuk szerint az elmúlt egy évtized egyik legrosszabb teljesítményét hozták az alapkezelők 2014 március eleje és április vége között. A befektetők számára mindez azért lehet érdekfeszítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés